Meander MC Amersfoort

Het nieuwe Meander Medisch Centrum van Amersfoort is een ziekenhuis van een geheel nieuwe orde. Gerealiseerd aan de hand van de principes van ‘healing environment’ met eenpersoonskamers, veel daglicht en overal zicht op de groene omgeving. Winnaar van de WAN Award Health Care 2014.

Nieuw ziekenhuis Meander op schema

De bouw van het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum loopt op schema. De afgelopen maanden zijn er zo’n 1.600 van de 2.400 heipalen geslagen op het bouwterrein aan de Maatweg. Het heien wordt met drie heistellingen uitgevoerd en is tot op heden zonder problemen verlopen. Als de weersomstandigheden goed blijven, kunnen de heiwerkzaamheden eind december 2010 worden afgerond.

Meander Medisch Centrum

Ook is de fundering van de eerste kraanvoet gestort en is een tweede fundering in opbouw. Beide funderingen zijn bestemd voor de bouwkranen die bij eerste bouwdeel (SEH en operatiekamers) komen te staan. Begin 2011 worden ook de bouwkranen voor de verpleegtorens opgebouwd. De hoogste bouwkraan zal circa 85 meter boven de bouwplaats uitsteken. De hoogte van het hoogste gebouwdeel bedraagt ruim 42 meter. Verder zijn onlangs de bouwketen ingericht en in gebruik genomen. Op het bouwterrein zijn de bouwwegen en parkeerplaatsen aangelegd. Ook is er toegangsbeveiliging op het terrein.